Vormingsproject Vision de Femmes (VdF) en Naaiatelier Delphine

Foto 1
Handgeweven portret Corrie

Als textiellerares en handweefdeskundige start ik, Corrie van Eijk-Docter, in mijn atelier in Drachten een weefproject voor de Stichting Steun Kansarmen in Kameroen (SSKK) om geld in te zamelen voor textiel projecten in Kameroen. Ik bied aan een portret van uzelf, kind, kleinkind of een ander portret te weven in ruil voor uw gift van 300,- euro. Zie hier enkele voorbeelden (Foto’s 1 en 2). Deze met de hand geweven portretten zijn buitengewoon zeldzaam, maar worden door mij geweven op een geavanceerd digitaal handweef Jacquardgetouw. Wilt u graag zo’n bijzonder cadeau? Stort dan het bedrag op de rekening van de Stichting Steun Kansarmen Kameroen onder vermelding van ‘Naaiateliers Kameroen’ en ga naar www.digitalweaving.nl. Neem contact met mij op voor verdere uitwisseling van informatie en fotoafspraken.

Foto 2
Handgeweven portret Delphine

Voor het vormingsproject Vision de Femmes (VdF) en naaiatelier van Delphine zijn uitbreiding en vernieuwing nodig. Wij kunnen dan meer jonge vrouwen de kans geven te leren omgaan met het ambacht naaien. Dit geeft aan hen mogelijkheden met kun kennis en kunde in eigen onderhoud te voorzien. Ook in Kameroen hebben jonge vrouwen verschillende interesses. De een werkt graag buiten op het land, of verzorgt dieren, o.a. kippen, de ander vindt computer werk leuk, als secretaresse of werken in een Cyber Solar Café. Zo zijn er ook vrouwen die kleding en andere textiel producten maken geweldig vinden. Wij kunnen hen die kans geven door bij te dragen in leerschoolkosten: o.a. naaimachines, fournituren, tafels, stoelen, patroonpapier, etc.

Foto 3
Vormingsproject Vision de Femmes (VdF) – Naaiatelier
alleenstaande tienermoeders
Foto credits: Pierre Buizer

Foto 4
Corrie van Eijk in haar atelier

Bijdrage gevraagd
U kunt dit project steunen door geld over te maken op rekening van de Stichting Steun Kansarmen in Kameroen, bankrekeningnummer
NL92 RABO 0340813040 onder vermelding van
‘Naaiateliers Kameroen’