Schooltje DounkainWat is er gebeurd?

Op dit schooltje in het bergdorpje Dounkain in het noordwesten van Kameroen is aan het begin van de zomer van 2014, het regenseizoen, een boom gevallen.
Het schoolgebouwtje is daardoor voor een groot deel verwoest.

U ziet op de foto hierboven dat het middendeel ontbreekt. De leerlingen krijgen sindsdien les in een kerkje vlakbij. De arme bevolking heeft geen geld om het schoolgebouwtje te herstellen. Het doel is om het geld bijeen te brengen voor het herstel van dit schoolgebouw.


Waarvoor?

Er is geld nodig voor de bouwmaterialen, aluminium dakplaten, hout en cement. Het werk, zoals het maken van de bouwstenen, het metselen van de muren, het bouwen van het dak en het timmeren van de nieuwe schoolbanken, kunnen de mensen in Kameroen prima zelf doen.

Voor een verbetering van de twee andere klaslokalen zouden ook middelen welkom zijn. Het streven is echter om ten minste het schoolgebouw te kunnen herstellen.


Op het kozijn leest u: "tricher non !".
Dat betekent: "niet knoeien!".


Wat kost het herstelproject?

Het gaat om een totaal bedrag van circa 5.000 euro.
Elk bedrag is welkom.


Hoe?

Geld wordt vooral ingezameld door en bij particulieren in Nederland.
Naast de hulp via de stichting Steun Kansarmen Kameroen wordt dit project aangemeld bij Wilde Ganzen.
De priester van de katholieke geloofsgemeenschap in het dorpje Dounkain, pater François Njiman, heeft hulp gevraagd en zamelt geld in om het herstel samen met de plaatselijke bevolking mogelijk te maken.


Een gift doen

U kunt uw bijdrage storten op bankrekeningnummer NL92 RABO 03408 13 040 t.n.v. Stichting. Steun Kansarmen in Kameroen. Onder vermelding van “schooltje Dounkain”.
De stichting heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
U kunt uw giften daardoor aftrekken voor de belasting.


naar boven